Centrul de informare si marketing turistic
MADARAS - BIHOR
PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ
2007 - 2013
Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală
şi Planul European de Redresare Economică
Madaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand, apa termalaMadaras Bihor - StrandMadaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand, piscinaMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - pescarieMadaras Bihor - Lac, pescarieMadaras Bihor - Lac, pescarieMadaras Bihor- Muzeul de icoaneMadaras Bihor- Muzeul de icoaneMadaras Bihor - TroitaMadaras Bihor - Apus de soare

Traditii

Zilele comunei Madaras

Programul artistic cuprinde activitati artistice ale Ansamblului Folcloric autohton Cununiţa, dansuri pentru băieţi şi fete, cântece ale artiştilor în devenire, şi al unora cosacrati. Alaturi de ansamblul Cununita este prezent si un altul, foarte cunoscut atât în ţară cât şi peste hotare, cel din Micherechi, care întotdeauna vin la sărbătorile comunei înfrăţite. Bihorul este binecuvântat cu interpreţi de muzică populară. Şi nimic nu dovedeşte mai bine acest fapt decât plăcerea cu care publicul ii asculta pe cântăreţii Ansamblului Folcloric Auşana.  Copii, tineri, adulţi şi bătrâni danseaza şi aplauda în timpul spectacolului oferit din toată inimă mădărăsenilor de artistii populari veniti din toata tara.

Nelipsite sunt si retetele traditionale specifice zonei: paprikasul de vita si oaie, bogracs, gulyas, tocanita cu mamaliguta aurie, bauturi traditionale: palinka, vin, bere, fac deliciul culinar al fiecarei editii.

Muzeu de icoane tradiţionale

Acesta a luat fiinţă prin grija preotului Nemeş Gheorghe, care în perioada 1970-1973 a adunat peste 200 de obiecte ca: icoane pe lemn şi icoane pe sticlă, cărţi vechi, cruci de lemn, pristolnice, prapori, veşminte, ceramică veche (mai ales farfurii), ştergare, mobilier sătesc, ceasuri de perete, felurite obiecte de uz casnic. Iniţial aceste obiecte au fost adăpostite într-una din camerele casei parohiale, iar ulterior, în urma unor demersuri s-a purces la construirea unui mezeu pe lângă casa parohială. În vara anului 1973, clădirea compusă din 3 camere şi coridor deschis (cerdac) a fost terminată, apoi tencuită şi spoită în alb. În prima cameră au fost expuse piese de interes etnografic, îndeosebi mobilier vechi şi obiecte de uz casnic. În a doua cameră au fost expuse, pe pereţi, icoane pe sticlă încadrate în ştergare şi ţesături populare. În mai multe vitrine au fost expuse manuscrise şi cărţi vechi, pristolnice, monede, cruci de lemn şi metal şi alte obiecte legate de oficierea serviciului religios. În ultima cameră au fost expuse icoane pe lemn, uşi împărăteşti şi diaconeşti, veşminte, cădelniţe, alte obiecte vechi. În această formă, în anul 1973, colecţia muzeală de la Homorog a fost deschisă spre vizitare, fiind inclusă în rândul locurilor de interes cultural şi spiritual de pe cuprinsul parohiei Oradiei. 

Zilele Comunei Madaras Bihor editia aX-a

În data de 30.07.2017 în Comuna Madaras judetul Bihor a avut loc cea de a Xa editie a zilei Comunei Madaras. Evenimentul s-a desfăşurat Duminică, pe terenul de sport al comunei, care a fost plin de oameni.  Organizatorii au estimat ca fiind prezenti un numar de 10000 de pesoane.

Pentru o mai buna promovare a zonei Centrul de informare și marketing turistic Madaras Bihor a luat parte la ceast eveniment. S-a amenajat un stand unde au fost expuse materialele de promovare și anume : brosuri, pliante, CD/DVD , materiale care ofereau informații atât despre zona Comunei Madaras dar și a partenerilor locali și din judet. Persoanele care au participat la eveniment s-au aratat interesate de materialele  de promovare ,au cerut infornatii ,au fost interesati și  curiosi  sa afle cât  mai multe  detalii referitoare la obiectivele turistice din zona dar și  din zonele partenerilor cu care colaboram.