Centrul de informare si marketing turistic
MADARAS - BIHOR
PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ
2007 - 2013
Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală
şi Planul European de Redresare Economică
Madaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand, apa termalaMadaras Bihor - StrandMadaras Bihor - Strand bai termaleMadaras Bihor - Strand, piscinaMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - PensiuneMadaras Bihor - pescarieMadaras Bihor - Lac, pescarieMadaras Bihor - Lac, pescarieMadaras Bihor- Muzeul de icoaneMadaras Bihor- Muzeul de icoaneMadaras Bihor - TroitaMadaras Bihor - Apus de soare

Agrement

Apa geotermala - Strand Madaras

Strandul termal Madaras din judetul Bihor detine 3 bazine si se afla la trei km de orasul Salonta este unul cu apa termala foarte cochet si curat.

Preturi:
– Adulti: 20 lei.
– Copii: 10 lei.

Program: 08:00 – 22:00.

Aici aveti ocazia de a petrece clipe placute descoperind un strand cu apa termala cochet, curat (inclusiv toaletele si cabinele pentru schimbat). Strandul are mai multe bazine bine ingrijite printre care:
– unul cu apa termala la aprox. 38 de grade celsius pentru tratament;
– unul pentru copii cu adancime de 50 de cm;
– si un bazin mare cu apa mai adanca cu temperatura numai buna pentru balaceala.
In strand sunt multi pomi asa ca nici in zilele toride nu lipseste umbra si se poate intinde patura pe iarba de sub pomi. Exista si un teren de sport pentru amatori de tenis cu piciorul sau volei. In incinta strandului se pot servi bauturi reci si masa.
Strandul ofera si posibilitate de camping , precum si cazare in camere cu aer conditionat si acces la bucatarie la 120 ron.
Strand termal este situat in localitatea Madaras, pe Strada Principala, nr 366. Pe sensul de mers arad – oradea la iesirea din salonta dupa vreo 3 km se face un drum la stanga care duce la strandul termal.

Pescuit

Pe raza comunei Mădăras există o suprafaţă de aproximativ 300 ha de heleştee care se folosesc pentru creşterea peştilor, în special a crapului. În localitatea Mădăras funcţionează 2 lacuri de pescuit şi agrement. Comuna Mădăras este cunoscută pentru subsolul bogat în apă geotermală. Un studiu efectuat recent printr-un program trasfrontalier a confirmat fapul că localitatea Mădăras dispune de mari resurse de apă geotermală.
Teritoriul comunei este străbătut de următoarea reţea de drumuri:
Drumul Naţional DN 79 Oradea-Arad străbate comuna pe o lungime de aproximativ 7 km. Accesul la comună şi în interiorul comunei are o infrastructură foarte bună, nouă. Astfel, satele comunei sunt legate de centrul de comună de drumuri modernizate, asfaltate,  noi. Mai există şi alte drumuri în extravilanul localităţilor comunei care fac legatura cu alte comune pe drumuri pietruite sau de pământ.
Şosea modernizată reabilitată Homorog-Ianoşda
Prin comuna Mădăras trece o singură cale ferată , cea dintre Oradea-Timişoara, cu o singură haltă la Mădăras.
Toate străzile din localitatile comunei au fost asfaltate sau pietruite. Există de asemenea o reţea complectă de trotuare noi pentru pietoni. În toate localităţile comunei sunt introduce reţele de apă potabilă la aceasta având acces toţi locuitorii şi agenţii economici din comună. În localităţile Mădăras, Homorog şi Mărţihaz mai există forate fântani cu apă artezienă.

Balta Mărţihaz

Localitatea Mărţihaz în judeţul Bihor - baltă naturală
La 36,3 km de Oradea, 36 min de condus.

Descriere Balta Mărţihaz:
Este o balta adiministrata de AJVPS Bihor si se poate pescui cu permis AJVPS Bihor - mai putin in perioada de prohibitie.

Traseul către Balta Mărţihaz:
Din Oradea se merge pe ruta: Nojorid, Les, Gepiu, Inand, Madaras.Din Madaras se merge catre Martihaz si la iesirea din localitate se face la dreapta dupa max 2 km si drumul duce pe balta.Atentie trebuie masina de teren daca ploua.

Specii de peşti existente la Balta Mărţihaz:
Biban, Caras, Roşioară, Ştiuca.


Lacul Cefa

Amenajarea piscicola de la Cefa pune la dispozitia pescarilor 2 bazine amenajate , fiecare avand cate 6ha, populate cu crap, caras, stiuca si somn.Se mai poate pescui si pe canale sau pe colectorul care face legatura dintre Crisul Repede si Crisul Negru aici fiind necesar permisul AJVPS Bihor. Ce depaseste cantitatea inclusa in taxa se plateste caras 4ron/kg, crap 13ron/kg.

Traseul către Lacul Cefa:
Se iese din Oradea pe Dn 79 urmand traseul: Nojorid – Les – Gepiu – Inand. Aici se face la dreapta urmatoarea localitate fiind Cefa. Daca se urmeaza drumul, se traverseaza localitatea si se ajunge la amenajarea piscicola Cefa.

Specii de peşti existente la Lacul Cefa:
Caras, Crap românesc, Somn, Ştiuca.

Taxa Lacul Cefa:
Pescuit ziua: 15.00 lei / 12 h